Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Keuken laten wrappen of renoveren?

Uniek hoeft niet duur te zijn

Je keuken is een belangrijke plek in huis waar je dagelijks maaltijden bereidt en gezellig samenkomt met familie en vrienden. Maar na verloop van tijd kan je keuken er verouderd uitzien en toe zijn aan een make-over. Als je op zoek bent naar een betaalbare en effectieve manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, kom je al snel bij de keuzes van het laten wrappen of renoveren van je keuken. In dit artikel zullen we beide opties bespreken en de kosten ervan onderzoeken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

De kosten van het laten wrappen van je keuken

Als je een budgetvriendelijke optie zoekt om je keuken te transformeren, kan het laten wrappen van je keuken een goede keuze zijn. Bij het wrappen wordt een dunne folie over de bestaande keukenkastjes aangebracht, waardoor ze een geheel nieuwe look krijgen. De kosten van het laten wrappen van je keuken variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je keuken, het type folie dat je kiest en eventuele extra opties zoals het wrappen van de keukenfronten of deuren. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor het laten wrappen van een keuken tussen de €170 en €360 per strekkende meter.

 

De kosten van het verven van je keukenfronten

Een andere optie om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, is het verven van je keukenfronten. Dit kan een meer budgetvriendelijke optie zijn dan het laten wrappen of renoveren van je keuken. Als je handig bent en graag zelf aan de slag gaat, kun je de kosten nog verder drukken door het verven van de keukenfronten als een doe-het-zelfproject uit te voeren. De kosten voor het verven van je keukenfronten variëren afhankelijk van de verf die je gebruikt, het aantal keukenkastjes dat je wilt verven en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Gemiddeld genomen kun je rekenen op kosten van ongeveer €90 voor verf en benodigdheden.

 

De kosten van het renoveren van je keuken

Als je bereid bent om meer te investeren in je keukenmake-over, is een complete renovatie wellicht de beste optie. Een keukenrenovatie omvat het vervangen van keukenkastjes, werkbladen, apparatuur en andere elementen om een geheel nieuwe keuken te creëren. Dit kan echter aanzienlijk duurder zijn dan het wrappen of verven van je keuken. De kosten van een keukenrenovatie zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen, de omvang van het project en de kwaliteit van de materialen die je kiest. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een volledige keukenrenovatie tussen de €1500 en €4000.

Prijslijst aanvragen

 

De voordelen van een keukenrenovatie

Hoewel de kosten van een keukenrenovatie hoger kunnen zijn dan bij het wrappen of verven van je keuken, brengt het renoveren van je keuken ook talloze voordelen met zich mee. Een keukenrenovatie geeft je de mogelijkheid om de indeling en functionaliteit van je keuken te verbeteren, nieuwe apparatuur toe te voegen en de waarde van je huis te verhogen. Bovendien biedt een gerenoveerde keuken een frisse en moderne uitstraling waar je jarenlang van kunt genieten.

 

Keuken renoveren met K14?

Als je op zoek bent naar een duurzame en hoogwaardige oplossing om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, is keukenrenovatie met K14 fronten een optie die zeker de moeite waard is om te overwegen. Hoewel het wrappen of verven van je keukenfronten en kastjes aantrekkelijk lijkt vanwege de lagere kosten, biedt keukenrenovatie met K14 fronten tal van voordelen die de investering waard zijn. Hier zijn een aantal redenen waarom je voor keukenrenovatie met K14 fronten zou moeten kiezen in plaats van wrappen of verven.

  • Duurzaamheid en kwaliteit
  • Diversiteit in stijl en design
  • Maatwerkopties
  • Waardevolle investering

Of je nu kiest voor het laten wrappen, verven of renoveren van je keuken, het is belangrijk om de kosten, het gewenste resultaat en je persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen. Het laten wrappen van je keuken is over het algemeen de betaalbaarste optie, terwijl een keukenrenovatie een grotere investering vereist, maar ook de meest uitgebreide transformatie biedt. Door de verschillende opties te vergelijken en offertes op te vragen, kun je de beste keuze maken die past bij jouw budget en behoeften.

Ontdek nu welke optie het beste bij jou past en geef je keuken de make-over die het verdient!
Maak dan een afspraak in één van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden voor jouw keuken.