Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Keukenstijlen: welke stijl keuken past bij jou?

Ontdek welke keukenstijl bij jou past!

Op Pinterest vind je eindeloze keukenstijlen. Van Landelijke keukens met mooie kaders tot hele moderne keukens met een strakke greeplijst. Welke keukenstijl past in jouw interieur? Ontdek hieronder de verschillende stijlen.

De landelijke keuken

Prachtige kaderfronten, vitrinedeurtjes, een massieve gootsteen en een betegelde achterwand: de landelijke keuken! Deze stijl blijft erg populair en geeft al gauw een warme sfeer in de ruimte, een ruimte waarin geleefd mag worden. Zowel eiken fronten als mat gelakte fronten doen het goed in deze keukenstijl. Kies voor leuke accessoires zoals geleefde handgrepen, houten snijplanken en hangend keukengerei om de keuken helemaal af te maken.

De moderne keuken

Hou jij van een minimalistisch en strak design? Dan is een moderne keuken écht iets voor jou! Kenmerkend voor deze keuken zijn de strakke lijnen en extreem matte of juist hoogglans afwerking van de fronten. Veel gekozen fronten in een moderne keuken zijn vlakke fronten met een losse greep of een greeploos front waarbij de greep in het front gefreesd is. Zorg voor eenheid door bijvoorbeeld de kraan en handgrepen in dezelfde kleur toe te passen.

Verschillende afwerkingen

Bedenkt vooraf goed wat de voor-en nadelen zijn bij het kiezen van de afwerking van je keuken. Ga je voor matte fronten? Deze zijn gevoeliger voor vingerafdrukken dan zijdemat fronten. Kies je voor hoogglans? Het voordeel hierbij is dat de toplaag extreem hard is en dus goed tegen een stootje kan. Wel zijn vlekken sneller zichtbaar waardoor je de fronten vaker zult moeten reinigen.

De Japandi keuken

Dé trend van nu: de Japandi woonstijl! Ook in de keuken is deze stijl helemaal hot. De Japandi stijl kenmerkt zich door zijn warme, exclusieve en natuurlijke uitstaling. Ga voor eiken fronten in warme kleuren. Eventueel met een smal kader. Zorg voor contrast door te kiezen voor een licht (beige) werkblad.

Advies bij het bepalen van jouw keukenstijl

Hulp nodig bij het ontdekken van jouw keukenstijl? Kom de verschillende stijlen bekijken in één van onze showrooms. Onze designers helpen je graag met het ontdekken van jouw stijl.

Meer inspiratie nodig?
Bekijk dan onze inspiratie-pagina of plan een showroombezoek en ontdek wat de mogelijkheden zijn.