Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Granieten keukenblad

ikea keukenrenovatie

Wist je dat een granieten keukenblad al meer dan 40 jaar wordt toegepast? Wat niet wil zeggen dat dit materiaal ouderwets is. Integendeel! Met een werkblad van graniet creëer je een luxe keuken helemaal van nu. Graniet is een natuursteen ontstaan door stolling van lava. Hierdoor is het materiaal zeer hard en kan het tegen een stootje. Sommige soorten zijn wel licht poreus. Daarom adviseren we een granieten aanrechtblad een keer per jaar te onderhouden met impregnant. Een granieten keukenblad is leverbaar in een maximale afmeting van 280 × 130 cm.

Voordelen van een granieten aanrechtblad

Keukenbladen zijn er in diverse soorten en maten. Waarom zou je voor een granieten aanrechtblad kiezen? Wij zetten de voordelen op een rij:

  • Graniet slijt niet en is ontzettend duurzaam
  • De hardheid zorgt ervoor dat het materiaal kras- en stootvast is
  • De afwerking kan met een hoogglans toplaag (polish) of een matte uitstraling (leather)

Granieten keukenblad in meer dan 40 kleuren

Wat je hier ziet is lang niet alles. Wij leveren een granieten werkblad op maat in meer dan 40 kleuren. Ook een werkblad van composiet of keramiek kan een mooi alternatief zijn. Keuzestress? Maak een afspraak in onze showroom om de kleuren en structuren in het echt te bekijken. Onze adviseurs helpen je graag.

Nadelen graniet keukenblad

Granieten keukenbladen hebben enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Hoewel ze duurzaam zijn, kunnen ze bij een sterke impact barsten of breken, wat lastig te herstellen is. Graniet is poreus en gevoelig voor vlekken, daarom vereist het regelmatige afdichting en zorgvuldigheid bij morsen. Het materiaal is relatief zwaar en vereist professionele installatie, wat de kosten kan verhogen. Graniet biedt minder ontwerpmogelijkheden dan sommige andere materialen vanwege de natuurlijke variabiliteit in kleur en patroon. Het kan ook wat gevoelig zijn voor hitte, wat voorzichtigheid vereist bij het plaatsen van hete pannen.

Kenmerken graniet keukenblad

Granieten keukenbladen zijn geliefd om hun indrukwekkende eigenschappen. Ze zijn duurzaam en gaan jarenlang mee zonder slijtage. Graniet is natuurlijk hittebestendig en kan hete pannen zonder problemen weerstaan. Elk granieten blad is uniek vanwege de natuurlijke variabiliteit in kleur en patroon, wat een authentieke uitstraling biedt. Het materiaal is hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden, mits regelmatig afgedicht tegen vlekken. Granieten keukenbladen voegen een vleugje elegantie en tijdloze schoonheid toe aan elke keuken.

Onderhoud graniet

Het onderhoud van granieten keukenbladen is redelijk eenvoudig. Dagelijkse reiniging met warm water en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om het oppervlak schoon te houden. Graniet is gevoelig voor vlekken, daarom moet het regelmatig worden afgedicht om te voorkomen dat vloeistoffen binnendringen. Het materiaal is hittebestendig, dus hete pannen vormen zelden een probleem. Voorzichtigheid is echter geboden bij scherpe voorwerpen, omdat graniet gevoelig is voor krassen. Over het algemeen bieden granieten keukenbladen een goede balans tussen schoonheid en onderhoudsgemak.

Velvet Grey #3
Portoro Quarzite #7
Labrador GT #25
Infinity Black #4
Donatello #6
Diorite Green #26
Breccia Imperiale #10
Bianco Sardo #24
Kies jij een voor een graniet werkblad?
Bekijk hier eventueel de alternatieven of maak vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms