Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Veelgestelde vragen

Bij K14 hebben we de meest gestelde vragen voor je gebundeld. Hier vind je beknopte en duidelijke antwoorden op vragen over onze levertijd, levering, montage, inmeten, keuken, garantie en werkbladen. Als je nog steeds vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen.

Levertijd en levering

De levertijd van onze maatwerk fronten bedraagt doorgaans c.a. 7 werkweken zonder montage. Heb je gekozen voor montage? Binnen 21 werkdagen wordt er ingemeten. De levertijd is dan c.a. 10 weken, afhankelijk van de drukte bij onze monteurs. Voor onze greeploze eikenfineer en maatwerk fronten geldt een langere levertijd van c.a. 10 weken. Houd er rekening mee dat de levertijden indicatief zijn. Tijdens vakanties en bouwvak kunnen de levertijden oplopen. We raden je daarom aan om voor de exacte levertijden contact op te nemen met jouw K14 Designer.

Wij bezorgen door heel Europa. Andere landen buiten Nederland, de Waddeneilanden en België is slechts op aanvraag. Circa 1 week vóór levering ontvang je een mail en sms met daarin de geplande afleverdatum en tijd.

Let op: wij leveren uitsluitend op de begane grond.

Voor leveringen in Nederland hanteren wij een tarief van *€59,- en de bezorgkosten voor België en de Waddeneilanden *€75,- bedragen. Voor overige landen is de bezorgprijs op aanvraag.

*Prijzen zijn exclusief BTW. 

Ja zeker kan dat, neem even contact op met onze planning (planning@K14.nl) om een ophaalmoment te plannen.

Inmeten

Je mag zelf de maten van de fronten nauwkeurig opmeten, maar dat hoeft natuurlijk niet. We komen graag bij je thuis de fronten en scharnier- en ladeboringen opmeten. Indien je gebruik maakt van onze inmeetservice ben je verzekerd van de juiste maatvoeringen. Binnen 21 werkdagen plannen wij een inmeetbezoek in.

Onze inmeetservice kun je boeken voor €59,- in Nederland en €75,- voor de Waddeneilanden en België.

Als je gebruik maakt van de inmeetservice zijn wij ook verantwoordelijk voor eventuele fouten. Als je zelf wilt inmeten ligt de verantwoording bij jou. Wel zullen we altijd even checken of de maten daadwerkelijk kloppen.

Montage

Dat kan, wij zullen er voor zorgen dat wij tijdens het inmeten de deuren alvast voorboren zodat de montage erg eenvoudig zal zijn. Download hier de montage handleiding.

In 9 van de 10 gevallen zijn wij binnen 1 werkdag klaar. Als wij 2 dagen nodig hebben, zullen we je dat tijdens het advies gesprek vertellen.

Garantie

Wij geven 2 jaar garantie op onze fronten.

Keuken

Geen probleem, doordat wij al onze fronten op maat produceren kunnen wij voor iedere keuken fronten maken, dit zullen wij je ook uitleggen tijdens het inmeten.

Ons assortiment grepen is bij onze partner Prodinter. Het gehele assortiment is leverbaar.

Keukenkastjes renoveren

Bij een keukenrenovatie blijft je huidige keuken voor een groot deel hetzelfde. Je vervangt slechts een deel van de onderdelen of apparatuur. Misschien wil je het keukenblad vervangen, de fronten een upgrade geven of de spoelbak een slagje groter.

Met montage zijn wij met 9 van de 10 gevallen binnen 1 werkdag klaar. Als wij 2 dagen nodig hebben, zullen we je dat tijdens het advies gesprek vertellen.

De kosten van nieuwe keukenfronten variëren, afhankelijk van het materiaal en model. Bekijk onze prijslijsten voor een overzicht.

IKEA keuken frontjes

Als je niet zeker weet wat voor soort IKEA keuken je hebt, kijk je naar de gaten in de kasten. FAKTUM kasten hebben een enkele rij gaten langs de rand en METOD kasten hebben een dubbele rij gaten.

Bekijk hier onze frontmodellen. Zit jouw model daar niet tussen? Met frontmodel K14 ontwerp je het zelf!

Als je bij IKEA de fronten, bedekkingspanelen en plinten uit je IKEA tekening haalt, houd je de basis over die je nodig hebt om je keuken compleet te maken. Vergeet niet de scharnieren, pootjes, planken en lades bij te bestellen.

Onze MDF gespoten fronten kunnen worden gespoten in alle RAL, NCS en Farrow & Ball kleuren. Onze kunststof, eiken- en notenfineer fronten hebben een kleurassortiment.

Het METOD keukensysteem van IKEA heeft andere maatvoeringen dan het vroegere FAKTUM keukensysteem. De systemen zijn hierdoor niet met elkaar te combineren.

Aanrechtbladen

Ja, wij leveren aanrechtbladen van: composiet, Dekton, marmer, graniet, keramiek en natuursteen. In onze showrooms zijn alle werkbladen te zien die wij leveren. Klik hieronder op je keuze:

Werkblad vervangen

Een keukenblad kan erg lang meegaan. In Nederland wordt een keuken na gemiddeld twintig jaar vervangen. Een aanrechtblad gaat meestal zo’n vijftien jaar mee. Het ligt natuurlijk ook aan het materiaal van het blad en hoe veelvuldig het gebruikt wordt.

Het vervangen van een stenen keukenblad kan uitdagend zijn. Overweeg hiervoor professionele installatie. Vraag bij je K14 Designer naar demontage en montageopties voor de meerprijs.

PAX kast renoveren

Onze fronten worden met identiek dezelfde scharnierboringen voorbereid, zodat je gewoon de IKEA handleiding kunt gebruiken zodat de deuren makkelijker kunnen worden gemonteerd.

Alle fronten zijn geschikt voor de PAX kasten. Onze fronten worden met identiek dezelfde scharnierboringen voorbereid, zodat je gewoon de IKEA handleiding kunt gebruiken, slim hè? De kasten, inrichting en scharnieren bestel je bij IKEA en de rest doen wij!

BESTÅ kast renoveren

Alle fronten zijn geschikt voor de BESTÅ kasten. Onze fronten worden met identiek dezelfde scharnierboringen voorbereid, zodat je gewoon de IKEA handleiding kunt gebruiken, slim hè? De kasten, inrichting en scharnieren bestel je bij IKEA en de rest doen wij!

Slimme antwoorden op jouw vragen!

Onze nieuwe FAQ-video is de snelste en gemakkelijkste manier om antwoorden te krijgen op je meest gestelde vragen. In slechts enkele minuten bieden we heldere uitleg over onze producten, services en meer. Waarom bladeren door teksten als je alles kunt horen en zien?