Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Composiet aanrechtblad

Ontdek de duurzame en gebruiksvriendelijke voordelen van composiet werkbladen bij K14! Onze composiet werkbladen worden vervaardigd uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Dankzij het gesloten oppervlak van composiet, dringen vlekken minder diep door, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is. Met een composiet werkblad geniet je dagelijks van zowel duurzaamheid als gebruiksgemak.

Voordelen van een composiet aanrechtblad

Ontdek de vele voordelen van composiet werkbladen bij K14:

  • Duurzaamheid: Composiet werkbladen bestaan voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.
  • Gemakkelijk schoon te maken: Het gesloten oppervlak van composiet zorgt ervoor dat vlekken minder diep doordringen. Een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel zijn vaak al voldoende.
  • Veelzijdigheid in design: Composiet werkbladen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen.
  • Krasbestendigheid: Dankzij de hardheid van composiet zijn de werkbladen bestand tegen krassen en slijtage. Hierdoor blijft het oppervlak er langdurig mooi uitzien, zelfs bij intensief gebruik.
  • Hygiëne: Composiet werkbladen hebben een niet-poreuze structuur, wat betekent dat ze bacteriën, schimmels en vlekken afstoten. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de keuken, waar hygiëne van groot belang is.

Composiet werkblad in veel kleuren

Wat je hierboven ziet is lang niet alles. Wij leveren composieten werkbladen op maat in meer dan 50 kleuren. Je bekijkt alle kleuren hieronder. Ook een werkblad van graniet, natuursteen, marmer, Dekton of keramiek kan een mooi alternatief zijn. Keuzestress? Maak een afspraak in een van onze showrooms om de kleuren en structuren in het echt te bekijken. Onze adviseurs helpen je graag.

Nadelen composiet keukenblad

Composiet keukenbladen hebben enkele nadelen om rekening mee te houden. Hoewel ze duurzamer zijn dan natuursteen, kunnen ze nog steeds gevoelig zijn voor krassen en deuken bij het gebruik van scherpe voorwerpen. Daarnaast zijn ze minder hittebestendig dan bijvoorbeeld graniet, wat voorzichtigheid vereist met hete pannen. Het materiaal kan ook verkleuren onder langdurige blootstelling aan zonlicht, wat buiten toepassingen beperkt. Composiet keukenbladen zijn over het algemeen prijziger dan laminaten, wat de kosten van een keukenrenovatie kan verhogen. Tot slot kunnen sommige composietbladen gevoelig zijn voor chemische beschadiging bij contact met agressieve schoonmaakmiddelen.

Kenmerken composiet keukenblad

Composiet keukenbladen hebben enkele aantrekkelijke kenmerken. Ze zijn duurzaam en bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor ze lang meegaan. Composietbladen zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze veelzijdig zijn voor keukenontwerpen. Ze zijn niet-poreus, wat betekent dat ze hygiënisch zijn en niet hoeven te worden afgedicht. Composiet is ook hittebestendig, wat zorgt voor extra duurzaamheid. Door hun uniforme uitstraling bieden composiet keukenbladen een moderne en strakke esthetiek voor keukens.

Onderhoud composiet

Het onderhoud van composiet keukenbladen is over het algemeen moeiteloos. Dagelijkse reiniging met warm water en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om het oppervlak schoon te houden. Composiet is bestand tegen vlekken en hoeft niet regelmatig te worden afgedicht. Het materiaal is hittebestendig, dus hete pannen vormen geen directe bedreiging. Toch is het aanbevolen om snijplanken te gebruiken om krassen te voorkomen, aangezien composiet niet volledig krasvrij is bij onvoorzichtig gebruik. Over het algemeen bieden composiet keukenbladen een goede balans tussen duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Royal Reef
Coral Clay
Atalante
Statuario Venato
Earth
Venturo Snow
Pluto
Neptune
Jupiter
Saturn
Mars
Venus
Granula Black
Portland Grey
Arden Blue
Cement Grigio
Shiitake
Raven
Clamshell
Terrazzo White
Terrazzo Grey
Terrazzo Dark
Terra White
Terra Grey
Terra Black
New Royal Black
Pearl Jasmine
K-Soul
Ice
Cortina
Cement Grigio
Calypso
Belgian Earth
Geïnteresseerd in een composieten werkblad of zoek je toch een alternatief?
Bekijk onze andere werkbladen of bezoek vrijblijvend onze showroom