Aanrechtblad IKEA

Voor jouw aanrechtblad IKEA bent je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren namelijk aanrechtbladen van Graniet, Composiet, keramiek en Beton. Al onze bladen worden speciaal op maat gemaakt voor IKEA keukens. Upgrade dus jouw IKEA keuken met onze stenen aanrechtbladen.

Aanrechtblad IKEA materialen

De keuze tussen de verschillende materialen kan moeilijk zijn. We helpen je graag op weg met de uitleg over de basis eigenschappen van onze materialen.

Het grootste verschil tussen de materialen is de uitstraling. Kies dus altijd het blad dat je optisch het meeste aanspreekt. Een granieten blad heeft namelijk een hele andere uitstraling dan een keramiek blad, en ook composiet heeft weer zijn eigen voorkomen.

Basisgegevens aanrechtblad materialen:

  • Graniet: Graniet is echt natuursteen en is zeer krasvast en duurzaam. Je kunt dus best een keer een mes laten vallen zonder krassen of stoten. Sommige (klein deel) van de granieten bladen is licht poreus en hierdoor is het aan te raden om de bladen 1x per jaar te behandelen, om ze vocht dicht te houden. Dit is met name bij de lichte kleuren die bestaan uit verschillende steensoorten. Donker graniet is vaak goed beschermt. Graniet is leverbaar in een matte of hoogglans afwerking. Een granieten blad is zeer duurzaam!
Granieten aanrechtblad
  • Composiet: Composiet is een samengesteld aanrechtblad. Dat wil zeggen dat meer dan 90% van het materiaal bestaat uit kwartsiet (natuursteen) en dat er stoffen aan toegevoegd zijn. Dit kunnen stukjes glas zijn, kunststof of bijvoorbeeld kleurstoffen. Doordat composiet vervaardigd wordt is er een enorme keuze in kleuren. Je zit dus niet vast aan een kleur die door de natuur bepaald is. Ander groot voordeel van composiet is dat de toplaag dicht zit (homogeen) en dat er dus geen vocht in kan trekken. Een composiet aanrechtblad is dus erg onderhoudsvriendelijk. Pas wel altijd op met zeer hete pannen! Deze kunnen kringen veroorzaken.
Aanrechtblad composiet
  • Keramiek: Keramiek is een totaal ander product dan graniet of Composiet. Het is een product dat gebakken wordt, net als bij keramische artikelen. Alleen de samenstelling van het basismateriaal is bij keramiek aanrechtbladen veel sterker. Een keramiek aanrechtblad IKEA kan goed tegen vocht, hitte en krassen en is hiermee het meest hufterproof van allemaal. Keramiek kan wel slecht tegen puntbelasting.

Maatwerk aanrechtblad IKEA

Geen enkele keuken is hetzelfde, dus ook jouw IKEA keuken is niet standaard. Omdat iedere klant zijn eigen wensen graag wil doorvoeren, maken we uitsluitend maatwerk aanrechtbladen. Je  kunt dus zelf aangeven wat het gewenste materiaal moet zijn, welke dikte je wenst en welke uitsparingen er in het blad moeten komen.

Ook kun je alle afmetingen aanpassen, dus je zit niet vast aan de standaard afmetingen van IKEA! Als je ons de maten en wensen doorgeeft, dan maken we graag een offerte voor je op maat.

Onderstaand een prijsvoorbeeld van een maatwerk aanrechtblad IKEA:

Maatwerk aanrechtblad IKEA keuken

Totaalprijs incl. b.t.w Euro 1550,- inclusief alle sparingen en bewerkingen!

Inmeten aanrechtblad IKEA

Omdat onze aanrechtbladen op maat worden gemaakt, is het vaak raadzaam om de aanrechtbladen te gaan inmeten. We bekijken per keuken of inmeten noodzakelijk is en voeren dan kostenloos een maatcontrole uit. Op deze wijze garanderen wij de juiste maatvoering. In veel gevallen is inmeten overigens overbodig ( eilanden / vrijstaande keukenblokken).

Aanrechtblad IKEA offerte?

Bent je benieuwd naar wat een aanrechtblad op maat kost? Geef ons dan de maten door via info@k14.nl of vul het contactformulier in. Je kunt ook de IKEA tekening naar ons mailen via de IKEA keukenplanner of email.

logo telefoon
0314-724 874

Bel ons bij enige twijfel

logo email
Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze catalogus