Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Keukentrends voor 2023

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken of wil je je keuken in een nieuw jasje steken? Of het nu gaat om renovatie of een gloednieuwe keuken.  Sommige kleuren, materialen en stijlen blijven populair, maar er komen ook steeds nieuwe trends op de markt. Benieuwd welke? Ontdek hier de keukentrends voor 2023.

Zachte kleurencombinaties

De keuken bevindt zich steeds vaker in het hart van het huis. Het hele gezin ontmoet elkaar daar en de keuken is daarom ook de meest gebruikte ruimte van het huis. Het liefst sluit de keuken aan op de woonstijl en het interieur van de rest van het huis. In 2023 zul je meer zachte en harmonische kleurencombinaties terug gaan zien in de keuken. Denk hierbij aan kleuren die ook in de rest van het huis worden gebruikt zoals off-white, beige, zand, terracotta, groen en bruin.

Duurzame keuken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en iedereen wilt groener gaan leven. Je kan de levensduur van de keuken kunnen verlengen door te kiezen voor renovatie. Hierbij zijn alleen de fronten te vervangen in plaats van de gehele keuken. Je bestaande keuken renoveren is goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe keuken, terwijl je wel een compleet nieuwe look creëert en jouw keuken er gewoon uitziet als nieuw. Je keuken renoveren betekent dat alle keukengerei op dezelfde plek kan blijven liggen. Scheelt jou een hoop werk en zo weet je meteen weer de pannen en borden te vinden.

Wist je dat? Al onze fronten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Bij het renoveren laten we 70% staan, dat is pas duurzaam! We hergebruiken alles wat nog goed is.

Japandi stijl

Een interieurtrend die ook z’n weg naar de keuken weet te vinden is de Japandi stijl. Eerder gehoord van Wabi Sabi of Hygge? Het zijn de levensfilosofieën van de Japanse en Scandinavische cultuur die goed op elkaar aansluiten. Fris, gebalanceerd en sereen. Pas de Japandi stijl toe in je keuken door te kiezen voor specifieke kaderdeuren. Erg smaakvol en verkrijgbaar in zowel eikenfineer als in een effen kleur. Kies voor een dun, minimalistisch keukenblad en een zachte kleur voor op de muur.

Wonen in de keuken

Zoals eerder benoemd is de keuken in veel huizen de meest centrale plek. De keuken is allang niet meer een plek waar alleen maar wordt gekookt. Een kookeiland zorgt ervoor dat de rest overvloeit in de woonkamer. Met doorlopende kasten en persoonlijke accessoires wordt de keuken nog meer betrokken in de rest van de woonkamer. In 2023 gaan we weer veel barkrukken zien en dit kan uitlopen tot een zitbank voor meer personen.

Mix & match

Laat je creativiteit z’n gang gaan en stel je eigen keuken samen. Er wordt steeds vaker gekozen voor verschillende kleuren fronten voor de hoge kasten en het kookeiland of de fronten voor de onder- en bovenkasten. Daarnaast kun je dezelfde materialen in verschillende kleuren met elkaar mixen. Daarnaast zijn natuurlijke hout materialen in combinatie met de zachte kleuren ook ontzettend populair.

De keukentrends bekijken?

Wil je de keukentrends van 2023 graag zelf beleven? Of wil je zien hoe deze trends tot hun recht komen in een keuken? Bezoek dan één van onze showrooms. Laat je hier inspireren door de diverse mogelijkheden en vraag onze K14 Designers om advies. Samen stellen we jouw droomkeuken samen.

Meer inspiratie voor 2023 nodig?
Bekijk dan onze inspiratie-pagina of plan een showroombezoek en ontdek wat de mogelijkheden zijn.