Kunnen wij je helpen?
X
Slim & uniek Slim voor je budget Samen slim Slim dichtbij
Plan showroombezoek

Keuken schoonmaken: weer verliefd op je keuken

Tijd om je keuken op te frissen!

Het schoonmaken van een keuken kan een uitdagende klus zijn, vooral als je te maken hebt met verschillende soorten oppervlakken en materialen. In deze blog geven wij je enkele tips en tricks geven voor het schoonmaken van een keuken, inclusief het schoonmaken van verschillende soorten kookplaten en keukenoppervlakken.

Mat zwarte keuken schoonmaken

Een mat zwarte keuken kan er prachtig uitzien, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken om krassen of verkleuring te voorkomen. Gebruik een zachte doek of spons en warm water met een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of scherpe voorwerpen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Droog de keuken af met een zachte doek om strepen te voorkomen.

Inductie kookplaat schoonmaken

Een inductie kookplaat is een populaire keuze in moderne keukens vanwege de snelle en efficiënte manier van koken. Om een inductie kookplaat schoon te maken, kun je het beste een zachte doek of spons gebruiken die nat is gemaakt met warm water en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of scherpe voorwerpen, omdat deze de glazen oppervlakken kunnen krassen. Veeg de kookplaat na het reinigen af met een schone, droge doek.

Hoogglans keuken schoonmaken

Een hoogglans keuken kan prachtig zijn, maar vuil en vingerafdrukken zijn vaak goed zichtbaar op deze oppervlakken. Gebruik een zachte doek en warm water met een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of scherpe voorwerpen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Droog de keuken af met een zachte doek om strepen te voorkomen. Voor extra glans kun je een speciale hoogglansreiniger gebruiken.

Keukentegels schoonmaken

Keukentegels zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Om keukentegels schoon te maken, kun je een zachte doek of spons en warm water met een mild reinigingsmiddel gebruiken. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciale tegelreiniger gebruiken. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of scherpe voorwerpen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Droog de tegels af met een zachte doek om strepen te voorkomen.

Keramische kookplaat schoonmaken

Een keramische kookplaat kan worden schoongemaakt met een zachte doek of spons en warm water. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een keramische kookplaatreiniger gebruiken die speciaal is ontworpen voor dit type oppervlak. Breng de reiniger aan op de kookplaat en laat het enkele minuten intrekken voordat je het met een zachte doek of spons wegveegt.

Waar moet je op letten?

Het schoonmaken van een keuken kan een tijdrovende klus zijn, maar het is essentieel voor een hygiënische en aangename kook- en eetervaring. Door het gebruik van de juiste schoonmaakbenadering en producten kun je ervoor zorgen dat je keuken er altijd schoon en fris uitziet. Onthoud dat het vermijden van schuurmiddelen en scherpe voorwerpen bij het schoonmaken van oppervlakken van groot belang is om beschadiging te voorkomen.

Benieuwd naar onze frontmaterialen?
Bekijk dan onze fronten of plan een showroombezoek en ontdek wat de mogelijkheden zijn.